Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PVV haalt kandidaat van Limburgse lijst om tv-interview

  •  
23-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
166 keer bekeken
  •  
screenshot_KittyNuyts.jpg
Voormalig nummer 6, Kitty Nuyts: 'Vreemd dat een partij die strijdt voor de vrijheid van meningsuiting iemand schrapt vanwege een interview. Jammer dat Wilders de verkeerde mensen aantrekt'
De PVV heeft de Maastrichtse juriste Kitty Nuyts (50), nummer zes, van de lijst voor de Limburgse Statenverkiezingen gehaald omdat zij een interview voor de Limburgse tv-zender L1 heeft gegeven. Dat meldt de Volkskrant. Uit onvrede met het vertrek van Nuyts heeft de Maastrichtse student François Essers (26), 20ste op de lijst, besloten zich terug te trekken.
Nuyts zit momenteel in de Maastrichtse gemeenteraad voor de Liberale Maastrichtse Partij (LPM), zo schrijft de Volkskrant. Ze vormt daarin een eenmansfractie, na een breuk met de VVD.
Nuyts:
Ik vind het vreemd dat een partij die strijdt voor de vrijheid van meningsuiting iemand schrapt vanwege een interview. Het gaat om niks. Maar die mannetjes zijn bang dat ik teveel stemmen trek. Jammer dat Wilders de verkeerde mensen aantrekt.
Lees het hele verhaal bij de Volkskrant: Na anderhalve week weer van de PVV-lijst gehaald

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.