82

PVV hanteert zwarte lijst voor journalisten

Naast VARA-boycot ook 'geen enkele reactie meer naar die zeikjournalisten van de zure linkse kranten'

PVV-gemeenteraadslid in Den Haag, Richard de Mos, onderstreept het vermoeden dat de PVV kritiek op de eigen partij niet duldt. Niet intern, maar al helemaal niet van buiten af. Uit een artikel in de Volkskrant over de verziekte partijcultuur binnen de PVV blijkt nu dat de rechts-populisten zelfs een zwarte lijst hanteren van journalisten met wie zij weigeren te spreken.

De partij doet hard haar best de kranten te halen, maar wanneer er iets wordt gepubliceerd dat de PVV in minder goed daglicht zet, zijn de poppen aan het dansen.

Zo schrijft Richard de Mos aan de Gemeenteraadsleden in Den Haag, naar aanleiding van een artikel in NRC Handelsblad op 15 maart 2011 over diens fractie:

Wat mij betreft komt Bol naast Wanders op de ZWARTE LIJST. Geen enkele reactie meer naar die zeikjournalisten van de zure linkse kranten!

De Mos doelt hiermee op NRC-journalist Brian Bol en Volkskrant-journalist John Wanders.

Om de beurt hebben alle gemeenteraadsleden en medewerkers van de Haagse PVV-afdeling ‘krantendienst’, weet de Volkskrant op basis van uitgelekte interne e-mails te melden. Vanaf zes uur ’s ochtends wordt in alle media gespeurd naar nieuws over de partij. De ‘succesverhalen’ komen op een ‘wall of fame’ te hangen. Wat er precies gezegd wordt doet er niet toe. ‘Het motto is: als je kop maar in de krant staat.’

Eerder stelde PVV-leider Geert Wilders al een algeheel VARA-verbod in vanwege een cartoon op Joop.nl. Hoewel de cartoon vanwege bedreigingen aan het adres van diverse VARA-presentatoren van de website werd gehaald, is het verbod nog steeds van kracht.

Uit de e-mails blijkt verder dat De Mos niet vies is van een harde aanpak van zijn mede-gemeenteraadsleden. Uitspraken van ‘rotte vis’ tot aan ‘heb je dan godverdomme een bord voor je kop of niet?’ vliegen hen om de oren. Lees meer hierover bij De Volkskrant.

Geef een reactie

Laatste reacties (82)