Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PVV is vóór behoud strippenkaart maar stemt tegen behoud

  •  
22-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
81 keer bekeken
  •  
strip_300.jpg
Populisten maken Moeder aller Draaien
Dankzij de PVV verdwijnt de strippenkaart definitief als vervoersbewijs. Dat is opvallend omdat de partij steeds stelde vóór behoud van de strippenkaart te zijn. Toen woensdagmiddag puntje bij paaltje kwam stemde de trouwe gedoogpartner van de VVD-CDA-coalitie echter tegen een motie die de strippenkaart in stand hield.
De NOS schrijft:
De PvdA en GroenLinks dienden een motie in met de strekking dat de strippenkaart pas kan verdwijnen als aan allerlei voorwaarden is voldaan. Die motie haalde het niet, omdat behalve onder meer de VVD en het CDA ook de PVV tegen stemde. Daardoor is er geen meerderheid voor. De PVV is eigenlijk tegen het afschaffen van de strippenkaart, maar is bang voor claims die de kaart uiteindelijk duurder maken.
De kaart verdwijnt al op 30 juni uit grote delen van Nederland. Op 28 april nog twitterde PVV-Kamerlid Leon de Jong een keiharde toezegging aan zijn kiezers. Over zijn tegenovergestelde stemgedrag heeft hij nog geen mededeling gedaan. 
RTEmagicC_pvv_keiharde_toezegging.jpg
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.