Laatste update 07:53
74

‘PVV-Kamerlid Graus dwong eigen vrouw tot seks met anderen’

PVV-Kamerlid Dion Graus heeft zijn vrouw misbruikt als seksslaaf. Dat beweert de vrouw in De Telegraaf. De politie heeft de zaak in onderzoek. Het Kamerlid ontkent de zware beschuldiging. Hij zegt dat de vrouw psychisch in de war is en zaken verzint omdat ze last heeft van hun scheiding. De vrouw, die volgens Graus onder behandeling staat, is tevens werkzaam als fractiemedewerker van de PVV. Ze heeft haar relatie met Graus in juni verbroken en bevestigt tegenover de krant dat ze aangifte heeft gedaan wegens “psychisch misbruik alsmede meerdere zedendelicten”. Graus zou haar leven tot in detail gecontroleerd hebben. De krant schrijft dat in de Haagse wandelgangen opgemerkt werd dat de vrouw in een zeer ondergeschikte positie verkeerde binnen de relatie.

Graus beeldde zich in dat hij zwaar bedreigd werd, of wilde tegenover de buitenwereld doen voorkomen alsof. Daarom huurde het PVV-Kamerlid bij bezoeken in het land ‘beveiligers’ in die hem begeleidden. De mannen werden daarvoor ‘in natura’ betaald. Dat wil zeggen dat de vrouw onder druk werd gezet door Graus om tegen haar zin seks te hebben met de mannen.

Tegenover De Groene die hem afgelopen zomer portretteerde verklaarde Graus in juni dat zijn vrouw altijd met hem mee moet komen. Hij had bij zijn aantreden als Kamerlid daarom ook geëist dat ze zijn fractiemedewerker werd: “zij is haar gewicht in goud waard, in platina zelfs.”

Justitie heeft de zware beschulding in onderzoek. Er is nog geen beslissing genomen of Graus vervolgd gaat worden. “Ik heb nooit iemand geslagen, ik heb nooit iemand bedreigd”, zegt het Kamerlid tegen de krant. Een Belgische vriendin heeft in het verleden aangifte tegen hem gedaan wegens belaging en stalking. Die zaak werd geseponeerd wegens ‘opportuniteitsredenen’.

Dion Graus werd er eerder van beschuldigd in 2002 en 2003 zijn toenmalige vrouw te hebben mishandeld. In 2002 gebeurde dat thuis en constateerden artsen in het ziekenhuis verwondingen. In 2003 kneep hij tijdens een etentje bij zijn vader de keel van de vrouw wel gedurende een minuut dicht en dreigde “een vuurwapen tussen haar wenkbrauwen te zetten”. De aanklachten werden geseponeerd wegens gebrek aan bewijs en voor PVV-leider Wilders was dat reden Graus tot brandschoon te verklaren.

In 2011 achterhaalde onderzoeksprogramma Brandpunt dat de seponering onterecht was. De Maastrichtse hoofdofficier J. Penn-te Strake schreef in een ambtsbericht uit 2007 aan het gerechtshof in Den Bosch dat het een “verkeerde beslissing” was.

Geert Wilders is op de hoogte van de nieuwe beschuldiging maar stelt dat Graus alles ontkent. “En zonder bewijs van het tegendeel kan ik niet anders dan ervan uitgaan dat dat zo is,” aldus de PVV-leider in De Telegraaf.

TV-maker Dion Graus werd in 2006 Kamerlid voor de PVV nadat hij een serie had gemaakt over het voor zichzelf begonnen VVD-Kamerlid Wilders. Hij werd bekend als initiatiefnemer voor de oprichting van de Dierenpolitie. Tegen De Groene zei hij: “De homo sapiens is het meest onbetrouwbare wezen dat er bestaat. Ik vertrouw dieren meer dan mensen.”

Geef een reactie

Laatste reacties (74)