264

PVV: KNMI voert het volk propaganda

Weerinstituut mag van rechts-populisten klimaatverandering niet vastleggen

De onlangs verschenen Klimaatatlas van het KNMI heeft kwaad bloed gezet bij de PVV. De atlas zou vol staan met ‘propagandistische praatjes en plaatsjes over klimaatverandering’, aldus de PVV. De partij eist opheldering van staatssecretaris Joop Atsma (milieu), omdat ze van mening is dat de publicatie niets te maken heeft met de hoofdtaak van het weerinstituut.


PVV-er Richard de Mos ziet zelfs een samenzwering bij het KNMI:

Met gelikte foto’s en eenvoudig taalgebruik wordt geprobeerd een klimaatalarmistische boodschap aan het grote publiek en kinderen te slijten […] Ik wil dat het instituut zich richt op de hoofdtaak: weersvoorspellingen.”

Het KNMI mag zich van De Mos niet bemoeien met de invloed van de mens op klimaatveranderingen. Door zich, zoals bij het samenstellen van de atlas, te baseren op eigen metingen, cijfers en feiten heeft het weerinstituut zich daar volgens de PVV schuldig aan gemaakt. Klimatologische gegevens van het verleden vastleggen is nergens voor nodig, aldus De Mos. Het KNMI mag zich alleen bezig houden met of het morgen weer gaat regenen.

Reformatorisch Dagblad: PVV haalt uit naar KNMI

Weer of geen weer: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (264)