Laatste update 23:48
31

PVV-lijsttrekker Zaanstad bij politie ontslagen wegens stalking

Het zit de ‘toppers ‘ van Geert Wilders niet mee. De ene na de andere kandidaat die de PVV selecteerde voor de gemeenteraadsverkiezingen raakt in opspraak. Het Noord-Hollands Dagblad onthult dat de beoogde lijsttrekker voor Zaanstad is ontslagen door de Nationale Politie waar hij als ict’er werkte.

Koert Calkhoven heeft zich jarenlang schuldig gemaakt aan stalking. Hij leerde zijn slachtoffer kennen via een datingsite terwijl hij getrouwd was. Het stalken beperkte zich niet tot elektronisch verkeer, de PVV’er achtervolgde de vrouw ook fysiek. Het doodsbange slachtoffer durfde geen aangifte te doen omdat Calkhoven bij de politie werkte.

Het slachtoffer gaat nog steeds gebukt onder de stalking door Calkhoven, zegt ze. ,,Elke keer als ik zijn type auto zie rijden, dan schrik ik weer.’’ Calkhoven en de vrouw leerden elkaar kennen via een datingsite. Toen de vrouw, die anoniem wil blijven, ongewild werd geconfronteerd met Koerts vrouw werd het contact verbroken en begon het gestalk. Ruim drie jaar lang. Telefoontjes, sms’jes en mailtjes. En hij achtervolgde haar met de auto. ,,Soms dacht ik echt, hoe weet je in hemelsnaam dat ik nu hier ben? Overal waar ik naar toe ging, dook hij op. ’s Morgens stond hij me al op te wachten bij mijn huis. Hoe hij dat deed naast zijn baan? Ik heb echt geen idee.’’

Calkhoven erkent de stalking maar stelt dat hij PVV-lijsttrekker kan blijven omdat de zaak is geseponeerd. Het OM besloot uiteindelijk in november 2017 niet tot vervolging over te gaan omdat de zaak al te lang was blijven liggen en de ict’er al was gestraft met ontslag. De fractievoorzitter van de PVV in de Provinciale Staten van Noord-Holland vindt dat de stalker gewoon kan aanblijven omdat hij niet is veroordeeld. De PVV riep in het verleden in de Tweede Kamer op tot krachtiger optreden tegen stalkers.

Geef een reactie

Laatste reacties (31)