31

PVV mijdt besluitvorming weigerambtenaar

Partij schuift tegengaan weigerambtenaren voor zich uit ... SGP tevreden

De PVV heeft besloten een motie van GroenLinks, waarin wordt opgeroepen snel maatregelen in te voeren tegen ambtenaren die weigeren homoseksuelen te trouwen, niet te steunen. In plaats hiervan gaat de partij werken aan een initiatiefwetsvoorstel om weigerambtenaren te verbieden. Dit gaat naar alle waarschijnlijkheid nog een lange tijd duren, waardoor de kwestie op de lange baan wordt geschoven. Dat meldt onder meer dagblad Trouw.

Om het wetsvoorstel aan een meerderheid in de Eerste Kamer te helpen, is steun nodig van de SGP. Volgens ingewijden kan de gereformeerde partij zich wel vinden in deze ‘oplossing’. Eerder zorgde de kwestie ‘weigerambtenaar’ nog voor wrijvingen tussen regeringspartijen VVD, CDA, gedoogpartij PVV en de SGP.

Trouw:

De weigerambtenaar was een potentiële bananenschil voor de samenwerking tussen de regeringspartijen VVD en CDA, gedoogpartij PVV en de SGP. Vorige week was er nog extra beraad over de kwestie nodig van de fractievoorzitters van VVD, CDA en SGP met PVV-leider Geert Wilders […] Die had de anderen onaangenaam verrast met zijn aankondiging per wet weigerambtenaren tegen te willen gaan. Volgens ingewijden stonden de hoofdrolspelers even ‘met verhitte koppen’ tegenover elkaar.

Trouw: Gedoogcoalitie durft maar geen besluit te nemen over ‘weigerambtenaar’
cc-foto: Michael Verhoef

Geef een reactie

Laatste reacties (31)