Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PVV niet zo met dieren begaan als ze beweert

  •  
04-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
screenshot_diervriendelijke_barometer.jpg
Maar de Diervriendelijke Barometer laat zien dat de minst diervriendelijke partijen nog altijd CDA en VVD zijn. Opvallend slechte score voor PvdA
De PVV is helemaal niet zo diervriendelijk als ze zich graag voordoet. Dat blijkt uit de Diervriendelijke Barometer van de website DierenPolitiek.nl. Maar de partijen met het minste hart voor dieren zijn nog altijd het CDA en de VVD.
De meest diervriendelijke partij is, niet verrrassend, de Partij voor de Dieren, op niet al te grote afstand gevolgd door GroenLinks, D66 en de SP. Opvallend slecht scoren de PvdA en de confessionele partijen ChristenUnie en SGP.
De diervriendelijke barometer laat zien hoe diervriendelijk de verschillende partijen in de Tweede Kamer hebben gestemd sinds 2006. Behalve de grote verschillen tussen de partijen, valt ook op dat bijna driekwart van de diervriendelijk moties door de Kamer is verworpen. Op zich is dat niet verwonderlijk als de partijen die het minst met dieren zijn begaan een meerderheid vormen.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.