43

PVV-raadslid: Ik wil geen onderdanig sektelid meer zijn

VIDEO Paul ter Linden 4e Haagse PVV-raadslid dat opstapt ... Noemt PVV 'sektarisch in boze brief aan Geert Wilders en Machiel de Graaf

Het gaat niet lekker in de Haagse PVV-fractie. Voor de vierde keer stapte een gemeenteraadslid uit de partij, met een hoop kabaal. Uit een woedende brief (hieronder gepubliceerd) aan Geert Wilders en Machiel de Graaf blijkt de diepe teleurstelling van Ter Linden in zijn partijleiding en over de nieuwe partijlijn. Hij noemt de PVV zelfs ‘sektarisch’. Het raadslid is niet van plan zijn zetel op te geven. De PVV in Den Haag heeft er van de oorspronkelijke acht nu nog maar vijf over.

sitestat

Beste Geert, beste Machiel,

Jullie kennen mij als iemand die behoorlijk op zijn strepen staat. Zo ook nu.
Machiel heeft zich afgelopen jaren weten te manifesteren als een leider van een vazal-­‐fractie. Jullie doen er alles aan om het volk te doen geloven dat de gemeenteraadsfractie autonoom is. Op basis van mijn eigen ervaring blijkt dat dit absoluut niet het geval is. Dat is één van de redenen voor de politieke chaos die er is ontstaan.

Stroman Machiel reageert structureel niet op mail, sms of telefoon, maar zit wel dagelijks bij Geert op schoot. Hij was destijds fractievoorzitter van de PVV Den Haag, fractievoorzitter van de Eerste Kamer en beleidsmedewerker in de Tweede Kamer. Als fractievoorzitter had hij zowel bij de Raad als de Eerste Kamer een inzet die beneden het vriespunt lag. Als beleidsmedewerker is hij überhaupt nooit komen opdagen. Desondanks werd hij vorstelijk betaald. Ik heb destijds bij Wilders kenbaar gemaakt dat de PVV groot is geworden door zich te verzetten tegen zakkenvullerij en baantjescarrousels. De PVV’ers graaien er op los en krijgen veel geld terwijl ze niets doen. Zowel landelijk als lokaal. Die hypocrisie kan ik niet verkroppen.

Machiel kan geen leiding kan geven aan zeven mensen. De PVV haalde bij de verkiezingen acht zetels en er zijn al acht mensen opgestapt, waarvan drie hun zetel hebben meegenomen. Dit is niet voor niets. Ruzie, intriges en achterdocht zijn aan de orde van de dag.

Die drie woorden (ruzies, intriges en achterdocht) maken het onmogelijk om je eigen partijgenoten te vertrouwen. Bovendien is er geen enkele communicatie mogelijk. Kritiek wordt direct in de kiem gesmoord en uit de weg gegaan. Ik herken sektarische trekken. De buitenwereld wordt afgeschermd en intern is kritiek onmogelijk. Ook is er een ziekelijke verheerlijking van de Grote Blonde Leider.

Daarnaast is de PVV een samenwerking aangegaan met een notoire homohater, racist en antisemiet. Filip Dewinter staat ver af van mijn idealen en ik weiger om aan de voordeur principes te verkondigen, als die bij de achterdeur weer worden verhandeld.

Resumerend kan ik maar tot één conclusie komen. De PVV koopt kiezers met valse beloftes en doet werkelijk niets om die beloftes waar te maken.

Ik wil niet langer deel uitmaken van deze politieke hypocrisie. Daarom heb ik besloten om op te stappen en niet langer deel uit te maken van jullie fractie.

Desalniettemin wens ik jullie erg veel succes in jullie verdere carrière.

Vriendelijke groet,
Paul ter Linden

Geef een reactie

Laatste reacties (43)