Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PVV-raadslid weg na oproep tot brandstichting in azc

  •  
20-09-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
16989275069_3ed4cfd41f_k
Update:
Smeding is opgestapt als raadslid vanwege de ‘commotie’ die ontstaan is, meldt RTV Noord.
Eerder:
De brand die afgelopen weekend woedde in het asielzoekerscentrum in Ter Apel, had men moeten ‘blussen met benzine’. Dat schreef het Delfzijlse PVV-raadslid Emil Smeding onder het nieuwsbericht van RTV Noord daarover op Facebook. De omroep heeft de reactie, samen met berichten van andere haatzaaiers, verwijderd.
Geconfronteerd met zijn bericht, laat de PVV’er aan RTV Noord weten:
"Ik zag er geen kwaad in, want ik heb niemand persoonlijk aangevallen. Bovendien is Facebook zo’n onzinmedium. Ik reageerde gewoon op die brand in Ter Apel en schijnbaar vallen mensen daarover."
In de gemeenteraad van Delfzijl wordt het haatzaaien van Smeding minder luchtig ontvangen. Zo laat PvdA-raadslid Janny Volmer weten: ‘Dit vind ik schandalig. Het gaat alle perken te buiten. Dit mag je als raadslid niet zeggen.’ En ook Cor Buffinga van de ChristenUnie is met stomheid geslagen: ‘Dit kan toch niet waar wezen? Ik vind dit buiten proporties.’
RTV Noord meldt verder dat de timing van het haatbericht van PVV’er Smeding opvallend is, aangezien de raad van Delfzijl op het punt staat een ‘Convenant omgang en gedrag’ te tekenen waarin de afspraak staat respectvol met elkaar om te gaan. Smeding was betrokken bij het opstellen van het convenant. De burgemeester van Delfzijl heeft Smeding op het matje geroepen.
Het is niet de eerste keer dat een PVV’er graag iets waar de partij voortdurend tegen ageert in vlammen op ziet gaan. In januari van dit jaar zorgde de Utrechtse PVV-lijsttrekker Henk van Deún voor de nodige ophef door te zeggen dat hij de Ulu-moskee liever zag afbranden. Het moskeebestuur deed daarop aangifte.

Meer over:

nieuws, haatzaaien, pvv
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.