32

PVV raakt zetels kwijt

Drankrijder niet meer welkom bij EU-fractie ... Haagse PVV dumpt 'kruisridder' wegens gesjoemel-verdenking

Twee PVV’ers zijn niet meer welkom in de eigen fracties en gaan op eigen houtje verder. De vice-voorzitter van de Haagse fractie Arnoud van Doorn zou volgens anonieme partijbronnen een greep in de partijkas hebben gedaan. Europarlementariër Daniël van der Stoep, die onder invloed een ongeluk veroorzaakte en aftrad maar nu een vrijgekomen zetel opeist, is niet meer welkom in de EU-fractie. Beide mannen geven hun lucratieve zetels niet op.

Arnoud van Doorn kwam kort na de aanslagen in Noorwegen voor het eerst landelijk in het nieuws omdat hij een leugenachtig bericht verspreidde over de Noorse sociaal-democraten waarvan net tientallen jeugdleden waren vermoord door Breivik. Ook tooide Van Doorn zijn Twitter-profiel met het symbool van een kruisvaarder.

Hij is nu aan de kant gezet en gaat als solo raadslid verder, meldt het AD. De oorspronkelijk acht-koppige fractie verliest daardoor een zetel. Een officiële reden is niet gegeven maar de krant haalt anonieme bronnen aan die Van Doorn beschuldigen van fraude.

Bronnen in de partij stellen dat de penningmeester van de fractie ‘de rekening courant voor zichzelf heeft gebruikt’. Maar dat ontkent Van Doorn met klem, zo meldt het AD vandaag. ‘De rekening is in orde. Die wordt ook door accountants gecontroleerd.’

Gisteren maakte de PVV-fractie in het Europees Parlement bekend dat een andere volksvertegenwoordiger niet meer welkom is. Daniël van der Stoep kwam eerder in het nieuws omdat hij een medewerker ontsloeg die een relatie had aangeknoopt met zijn verloofde. Later veroorzaakte hij onder invloed een aanrijding. Van der Stoep is niet meer welkom omdat het ‘noodzakelijke vertrouwen’ ontbreekt. Het parlementslid gaat alleen verder. Hij bezet een extra zetel die de 4-koppige PVV kreeg toegewezen.

cc-foto: e_monk

Ook voor positief nieuws: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (32)