83

PVV-senator opent aanval op machtspositie Wilders

Sørensen: 'Geert moet het niet meer alleen willen doen' ... PVV'er slaat oorlogszuchtige taal aan tegen moslims ... Deportatie Marokkanen "iets anders dan enkeltje Auschwitz"

PVV-senator en oprichter van Leefbaar Rotterdam Ronald Sørensen wil dat Geert Wilders afstand doet van de alleenheerschappij. De partij moet volgens hem democratischer en professioneler worden.


Sørensen ontvouwt zijn plan voor de PVV in een interview met het AD waarvan een ingekorte versie online staat. Hij wil de partij stevig reorganiseren, provinciale en gemeentelijke afdelingen opzetten. Volgens de senator kan de PVV zo een grote almachtige volkspartij worden. Hij zegt te weten dat hij als PVV-politicus buiten zijn boekje gaat met de openlijke kritiek maar beweert voor niemand bang te zijn. Volgens de man die in 2001 Fortuyn strikte als lijsttrekker voor het door hem opgerichte Leefbaar Rotterdam is Wilders juist persoonlijk gebaat bij de veranderingen omdat hij een veel te geïsoleerd leven leidt:

Ik spreek regelmatig met Wilders. En dit heb ik hem allang een keer gezegd. Hij zegt dan dat hij zich moet houden aan het partijprogram, waarin staat dat we tegen subsidie voor partijen zijn. En die subsidie is weer nodig om al die afdelingen op te zetten die ik wil. Maar ik zeg: pakken die subsidie en een sterkere, professionele organisatie bouwen. Met een goede communicatieafdeling. Met een wetenschappelijk bureau. Met een landelijk partijbureau. Geert Wilders is een verschrikkelijk goed politiek leider, maar hij kan niet alles tegelijk. We zouden best een aparte partijvoorzitter kunnen gebruiken.

In het interview noemt Sørensen het aanzetten tot ‘minder, minder, minder’-spreekkoren ‘niet zo slim’. Hij stoort zich aan vergelijkingen met Nazi-Duitsland en zegt dan:

Ja, we willen minder Marokkanen. Maar een enkeltje naar de zon in Marokko is toch wel wat anders dan een enkeltje Auschwitz.

De strijd tegen islam en moslims is voor de politicus, die ooit live op tv weigerde burgemeester Aboutaleb te feliciteren met zijn benoeming (zie video), topprioriteit. 

Ik wil niet alleen minder Marokkanen, ik wil sowieso minder moslims. Het gevaar van de islam wordt verschrikkelijk onderschat. De essentie is dat moslims vinden dat gelovigen de dienst uit moeten maken en ongelovigen uitgeroeid. Die gewelddadigheid zit er diep in.

Op de vraag wat hij bereikt heeft zegt hij ‘nog bitter weinig’. Volgens de PVV’er neemt het aantal hoofddoekjes op straat toe en moet hij daarom doorgaan. “Tot de laatste snik.”

Geef een reactie

Laatste reacties (83)