Laatste update 04 oktober 2019, 15:50
72

PVV-Senator slaat op de vlucht voor de waarheid

PVV-Senator Marjolein Faber weigert terug te komen op haar bewezen onjuiste tweet, waarin ze beweert dat de man die vorige week op twee studenten instak in Groningen ‘een Noord Afrikaans uiterlijk’ had. Ondanks het feit dat de verdachte reeds door de politie in hechtenis is genomen en het volgens de politie om een witte Groninger van 67 jaar gaat, verklaart Faber aan Nieuwsuur: “Mijn tweet klopt.”


Wat de zaak extra lelijk maakt is dat juist het slachtoffer van buitenlandse afkomst is. De student Berk Kaykanat, die oorspronkelijk uit Turkije komt,  zat met een vriend op het terras toen hij uit het niets door een vreemde met een mes werd aangevallen op de Grote Markt. De 26-jarige student werd in zijn nek gestoken, maar kwam er uiteindelijk met lichte verwondingen vanaf omdat zijn vriend zeer alert reageerde en de man van zijn vriend af en over hun tafel heentrok. Hij verklaarde aan het Dagblad van het Noorden:

Anders was het denk ik heel anders met mij afgelopen. We waren gewoon een biertje aan het doen. Er kwam een totaal onbekende man op ons af. Volgens mij vanaf mijn rechterkant, Anne zag het beter dan ik. En toen werd ik in m’n nek gestoken. Ik had ‘m nog nooit gezien. Hoe hij eruitzag? Grijs haar, een wat oudere man, ik denk een jaar of zestig. Wat ik zo raar vond: hij zei helemaal niets. Ik woon al drie jaar in Groningen, het is een hartstikke leuke stad. Zoiets als dit heb ik hier nog nooit meegemaakt. Had ik ook nooit verwacht.

Nieuwsuur sprak het andere slachtoffer, Anne Clerc, de vriend van Berk die in zijn hand werd gestoken toen hij zijn vriend redde. Ook hij bevestigt dat de dader een witte man van in de 60 was, met grijze haren en ‘een grote neus’. Ook aan zijn verklaring hecht Faber geen enkele waarde. Zij weigert haar ongefundeerde verdachtmaking in te trekken.

Geef een reactie

Laatste reacties (72)