79

‘PVV-senatoren schitteren door afwezigheid’

VVD-senator Heleen Dupuis stelt kiesdrempel voor

De PVV-fractie in de Eerste Kamer is er vaak niet, meldt zich bijna overal bij af, doet weinig mee en komt niet goed met argumenten. Die kritiek uit Heleen Dupuis, die voor de VVD in de Eerste Kamer zit in het KRO-radioprogramma De Ochtend van Vier.

RTL citeert Dupuis in de Ochtend van Vier:

Dat betekent dat een groep van 10 mensen op de 75 in de Eerste Kamer eigenlijk voortdurend een spaak in het wiel steekt. Het is wel een beetje verontrustend als straks deze partij de grootste zou worden.

Dupuis vindt dat de PVV zich enkel richt op twee grote onderwerpen, namelijk “het sluiten van de grenzen” en Europa.

Volgens de senator toont de PVV aan dat “de democratie in Nederland ook nadelen heeft”, schrijft de Volkskrant: 

We hebben een politiek systeem waarvan we weten dat het het minst slechte is en we zien dat het ook problemen geeft.

Dupuis reageert hiermee op de uitspraken van VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes die in het Financieel Dagblad een onrustig politiek klimaat constateert. “Ik moet toegeven dat het in dit land wel heel moeilijk besturen wordt op dit moment. Dat heeft natuurlijk te maken met die extreme opkomst van een partij die heel weinig bereid is mee te werken aan allerlei maatschappelijke projecten”, klaagt de VVD-senator.

Een oplossing zou zijn om een kiesdrempel in te voeren om de versplintering onder de middenpartijen tegen te gaan. Dupuis hoopt daarmee dat het politieke midden weer versterkt wordt, aldus de Volkskrant.

Foto-cc: Minister-President

Geef een reactie

Laatste reacties (79)