103

PVV-statenlid Limburg stapt uit fractie

Update: Houding fractieleider Laurence Stassen doorslaggevend... PVV-politici bieden geen openheid van zaken … CDA nu grootste partij

Harm Uringa (1945) is per direct uit de Statenfractie van de PVV in Limburg gestapt. Hij gaat zelfstandig verder ‘om hem moverende redenen’. Meer is nog niet bekend. De PVV valt daardoor terug naar 9 zetels. Het CDA is daardoor met 10 zetels als vanouds de grootste partij.

De regionale zender L1 meldt:

Uringa zelf voegt toe daaraan dat aan zijn stap een lang proces vooraf is gegaan, maar dat afgesproken is niet met modder te gooien.

Beide partijen willen verder geen toelichting geven.

De gepensioneerde Uringa is sinds oktober 2010 actief voor de PVV en sinds 2 maart 2011 lid van Provinciale Staten van Limburg namens de PVV. Hij zegt in zijn cv op de partijsite: 

Mijn politieke ambitie is om als Statenlid een positieve bijdrage te leveren m.b.t. een zakelijkere en transparantere cultuur in de Limburgse politiek en vooral om heel goed te letten op een goede besteding van het door de burgers verdiende belastinggeld. Mijn devies: de overheid is er voor de burgers en niet omgekeerd.

Update:

Het voormalig PVV-Statenlid is opgestapt uit onvrede over de leiderschapstijl van fractieleider Laurence Stassen. Bovendien kon hij ook niet overweg met de populistische toon van de fractie, dat meldt NOS. Uringa gaat niet in op wat er precies mis is met het leiderschap van Stassen, maar we kunnen zomaar even vermoeden

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (103)