Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PVV-Statenlid stapt uit fractie wegens 'loze belofte' Wilders over gemeenteraden

  •  
11-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2017-11-11 om 13.20.56
Jan Zwerus, Provinciale Statenlid voor de PVV in Zuid-Holland, verlaat de fractie omdat hij ontevreden is over hoe de partij zich voorbereidt op de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dat meldt RTV Rijnmond nadat Zwerus geen officiële verklaring wilde geven voor zijn breuk:
"In een e-mail aan PVV-kamerleden Fleur Agema en Vicky Maeijer die anoniem is doorgestuurd naar de redactie van RTV Rijnmond, wordt de reden van zijn vertrek wel duidelijk. Zwerus voelde zich onvoldoende gehoord bij het werven van lokale PVV-kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. “De uitspraak van de heer Wilders dat de PVV van stad tot stad, van dorp tot dorp ons land terug gaat veroveren, zal de geschiedenis helaas in gaan als een losse flodder. Wat ik overigens zeer betreur.”"
Zwerus behoudt zijn zetel en begint voor zichzelf. De PVV is door de stap niet langer de tweede partij in Zuid-Holland.
Vorige week werd duidelijk dat de PVV naar de gemeenteraadsverkiezingen een zwabberende koers voert waarbij steeds wordt teruggekomen op beloftes.
Beeld: PVV-propagandamateriaal
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.