31

PVV-statenlid voelt zich ongewenst in eigen fractie

Statenlid Jitske Eizema zegt te maken te hebben met 'pest- en huftergedrag'

Er is heibel ontstaan bij de Friese PVV-fractie in Provinciale Staten, dat meldt de Leeuwarder Courant donderdag

Statenlid van de PVV, Jitske Eizema, luidt de noodklok over de sfeer binnen de partij. Eizema die met een aantal van 1963 voorkeursstemmen in de Friese PVV-fractie terecht kwam, voelt zich ongewenst binnen haar fractie en zegt ‘dat het nooit de bedoeling was dat ze gekozen zou worden.’ In eerste instantie stond Eizema op een ‘onverkiesbare’ zevende plaats op de kieslijst maar schoof na de voorkeursstemmen op naar nummer twee.

Eizema zegt verder dat er ‘zware druk’ op haar is uitgeoefend om haar zetel terug te geven aan de fractie. Ook zou haar verboden zijn contact te hebben met de pers. Daarbij hekelt Eizema de financiële bijdrage van 250 euro die alle kandidaten voor de Provinciale Staten zouden hebben moeten betalen, om volgens Eizema de partijkas te spekken. Hier zouden meer kandidaat-statenleden zich aan geërgerd hebben. 

Reactie PVV
De PVV heeft de Leeuwarder Courant laten weten niet in te gaan op interne aangelegenheden binnen de fractie en al helemaal niet als het gaat om personen, aldus de PVV.

CC Foto: Misty
LC.nl: PVV-fractie dreigt uiteen te spatten

Geef een reactie

Laatste reacties (31)