Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PVV-stunt bedreigt Nederlandse export

  •  
15-02-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
112 keer bekeken
  •  
tulipa_300.jpg
Bedrijven schrijven brief aan vice-premier, vrezen omzetverlies ... Pools radiostation start boycotactie ...  Wilders noemt meldpunt 'een schot in de roos!' ... Keukenhof-thema 'Polen' in knop gebroken
Een schot in de roos, noemde PVV-leider Geert Wilders handenwrijvend zijn actie tegen in Nederland wonende Polen. Die uitspraak lijkt nu letterlijk te kunnen worden genomen: In Polen wordt opgeroepen tot een boycot van Nederlandse producten, waaronder bloemen. Verontruste ondernemers trekken aan de bel over de onbezonnen stunt van de PVV.
RTEmagicC_tulipa_620.jpg
De Volkskrant schrijft:
Nederlandse bedrijven hebben de afgelopen negentien jaar 23 miljard euro geïnvesteerd in het land. Nederland is de grootste buitenlandse investeerder in Polen. (…) Nederland levert Polen onder meer veel tulpen. Het radiostation RMF24 ontwierp een affiche met de tekst: Tulipan to lipa, vrij vertaald: de tulp is niet echt. Die actie lijkt de Keukenhof, die volgende maand zijn deuren weer opent, in de wielen te rijden: het thema van dit jaar is ‘Polen – Hart van Europa’. De Keukenhof hoopt zo belangstelling uit Polen en omgeving te wekken, meldt zijn site. 
Het commerciële radiostation RMF24 stelt de affiches printklaar via de eigen site ter beschikking. Nederlandse bedrijven hebben vandaag een brief aan vice-premier Maxime Verhagen, minister van Economische Zaken, geschreven waarin ze stellen dat de PVV-actie afbreuk doet aan het imago van Nederland.
Premier Rutte wil of durft de PVV-actie nog altijd niet te veroordelen. 
cc-foto: Elvin

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.