47

PVV Utrecht gebruikte fractiegeld voor uitvaart

PVV: Familie en vrienden wilden uitvaart in opspraak geraakte Van Hal Scheffer niet betalen 

De PVV-fractie in de Provinciale Staten van Utrecht heeft 10.000 euro uit het fractiebudget gebruikt voor de uitvaart van oud-Statenlid Jos van Hal Scheffer. Volgens fractievoorzitter René Dercksen was er anders geen geld voor de begrafenis, zo meldt het Reformatorisch Dagblad.

Het fractiebudget van een politieke partij mag niet voor persoonlijke uitgaven van Statenleden worden ingezet. De leden van de PVV-fractie zullen alles terugbetalen als er geen andere oplossing wordt gevonden, beloofde Dercksen vrijdagochtend.

Volgens de PVV wilden familie en vrienden van Van Hal Scheffer niet voor de begrafenis betalen, nadat hij in opspraak was geraakt. Dat meldt RTV Utrecht.

De andere PVV-statenleden stelden zich met hun fractiegeld garant bij de begrafenisondernemer. Toen niemand anders de rekening van 10.000 euro wilde betalen, moesten ze over de brug komen. Volgens Dercksen hebben de PVV’ers vooraf al aangegeven dat ze dat geld uit eigen zak aan de fractie zouden terugbetalen. De griffie van de provincie bevestigt die lezing aan RTV Utrecht.

Het Statenlid legde vorig jaar zijn functie neer en pleegde kort daarna zelfmoord in de bossen bij Zeist. Zijn vrouw Monique Scheffer bleek betrokken bij een fraudezaak. Zij zei eerder deze week dat ze door haar man daartoe was gedwongen. Justitie gelooft dat niet en onderzoekt de zaak verder, aldus het Reformatorisch Dagblad.

Geheim
Fractievoorzitter Annemarie Mineur van de SP in de Utrechtse Provinciale Staten benadrukt dat het hoe dan ook “een treurige zaak is”, maar vindt dat het fractiegeld niet had mogen worden gebruikt voor een begrafenis. Arne Schaddelee, fractievoorzitter van de ChristenUnie, vindt dat de provincie coulant moet zijn en geld uit het calamiteitenfonds beschikbaar moet stellen. De VVD en het CDA willen niet inhoudelijk op de zaak reageren. Zij zijn vooral verbaasd dat de zaak is uitgekomen, omdat die in het geheim wordt besproken, aldus RTV Utrecht.
RD: PVV gebruikte fractiegeld voor uitvaart

RTV: Uitvaart Van Hal Scheffer betaald met fractiegeld PVV

Foto-cc: Marie-II

Geef een reactie

Laatste reacties (47)