112

PVV vraagt satirische website De Speld stuk te verwijderen

PVV voelt zich gekwetst

De PVV heeft contact opgenomen met de redactie van de satirische website De Speld met het verzoek een stuk te verwijderen. Het gaat om het stuk: PVV vestigt aandacht op duistere kant Shaffy.

Dat bevestigt de redactie van De Speld tegenover Joop en campus tv. In het satirische stuk laat De Speld PVV-kamerlid Hero Brinkman Shaffy een ´halfislamitische drinkebroer´ noemen.

Deze van een islamistisch Egyptische vader afkomstige hangjongere uit de jaren zeventig is te typeren als een wegbereider van de islamisering”, aldus Brinkman. Het Kamerlid legt een verband tussen het lied ‘Wij zullen doorgaan’ en de internationale Islamitische jihad. “Bij het achterstevoren beluisteren van de zogenaamde Shaffycantate hebben onafhankelijke deskundigen vastgesteld dat er onmiskenbaar La Illah Allah, Allah is groot gezongen wordt.” Shaffy’s bekendste hit  ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’ spant volgens de PVV-er ‘met superstip de kroon’. “Het zou zo op een doorsnee vrijdagmiddag uit één van de vele minaretten van Heerhugowaard kunnen schallen.

Op de website van campus tv reageert hoofdredacteur Melle van den Berg van De Speld als volgt:

De verdedigers van het vrije woord die eisen dat wij iets verwijderen, met als
hoofdreden dat ze het ‘kwetsend’, ’smakeloos’, en ‘niet goed’ vinden? Dan
hebben ze op hun eigen site ook nog heel wat werk te verrichten.’

En hij zegt onder voorwaarden bereid te zijn met Hero Brinkman in discussie te gaan over de vrijheid van meningsuiting:

Tuurlijk. Maar pas na een gemeenschappelijk trainingskamp van zes maanden. We willen wel zeker weten dat we met een PVV-er te maken hebben en niet een of andere HP/De Tijd-journalist.

Lees hier het satirische artikel op de Speld.

Geef een reactie

Laatste reacties (112)