Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PVV wil gevangenen kou laten lijden

  •  
04-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
agema300.jpg
Nog meer gerotzooi in de partij: Fleur Agema wil temperatuurverlaging in gevangenissen, Lilian Helder blokkeert het plan
Door het opstappen van PVV’ers Marcial Hernandez en Wim Kortenoeven bleek dinsdag nogmaals dat het binnen de partij niet pluis is. In NRC Handelsblad lichten de twee woensdag een extra tipje van de sluier over het gerotzooi bij de PVV. Zo wil Fleur Agema bijvoorbeeld dolgraag de kachel in gevangenissen een aantal graden lager zetten; gevangenen mogen wat haar betreft lekker kou lijden. PVV-justitiespecialist Lilian Helder weigert Agema’s voorstel, dat zij dinsdag indiende, in een motie om te zetten. Aangezien de partij geen democratische structuur heeft, kan zij dit eigenhandig doen.
Volgens Hernandez en Kortenoeven is Lilian Helder één van de weinige PVV’ers die zich durft uit te spreken tegen de partijtop, bestaande uit Martin Bosma, Fleur Agema, Louis Bontes en Geert Wilders. De afgelopen tijd kwam zij vaker in botsing met de fractietop. Binnen de fractie wordt dan ook gespeculeerd dat zij een lagere plek op de kandidatenlijst krijgt.
Fleur Agema heeft overigens een voorliefde voor het herinrichten van gevangenissen, die zich nu vertaalt in hoe zij de maatschappij bekijkt. Ze behaalde haar mastertitel als interieurarchitect met een nieuw gevangenismodel. Kunstenaar Jonas Staal verbeeldde op basis van haar onderzoek hoe de gevangenis eruit zou komen te zien.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.