Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PVV wil oorlog

  •  
15-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
410 keer bekeken
  •  
kortenoeven300.jpg
UPDATE: Kortenoeven zwakt bewering af. 'Ik heb nooit een 'oorlogsstemming' willen kweken'
De PVV roept westerse landen op Iran aan te vallen. Volgens de partij zou het een preventieve oorlog moeten zijn. De partij ziet Iran als dreiging omdat het land volgens de PVV over niet al te lange tijd de beschikking heeft over kernwapens.
Wim Kortenoeven, PVV-Tweede Kamerlid vindt dat de Tweede Kamer te makkelijk doet over ‘de gevaren van de islam’. Kortenoeven sprak in de Kamer: ”
Via een aanval moeten we onze eigen vernietiging voorkomen […]Terroristen zijn geen eenlingen. Hun denkbeelden zijn in de islam geen uitzondering”.
De oorlog in Irak, waar Amerika destijds in voorging, is gestart op basis van presumpties dat het land massavernietigingswapens zou hebben.
Update 16.30
Kortenoeven zwakt zijn uitspraak van dinsdag af. Hij beweert nooit het woord ‘bombarderen’ in de mond te hebben genomen. Hij zegt dat hij geen ‘oorlogsstemming’ heeft willen kweken. Hij wilde alleen wijzen op de gevolgen van een escalatie van de problemen in Iran. Dat meldt de NOS.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.