30

PVV wil zich niet houden aan integriteitregels

Partij stemt in senaat tegen nieuwe regels ... Marjolein Faber, lijsttrekker voor de PVV in de senaat, weer in opspraak vanwege belangenverstrengeling ... Zoon maakte óók website Eerste Kamerfractie

De PVV-fractie in de Eerste Kamer is dinsdag niet akkoord gegaan met nieuwe integriteitsregels die een einde zouden moeten maken aan het inschakelen van familieleden. Om corruptie door senatoren voortaan tegen te gaan werd in de Eerste Kamer gestemd over nieuwe regels hieromtrent.

Saillant is dat Marjolein Faber, de lijsttrekker voor de PVV in de Eerste Kamer, op dezelfde dag wederom in opspraak is gekomen. Eerder liet ze haar zoon de website van de PVV-fractie in provincie maken, nu blijkt dat zijn bedrijf ook de opdracht heeft gehad de website van de Eerste Kamerfractie te maken. Om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen, betaalde ze die werkzaamheden achteraf terug aan de partij. 

Een overgrote meerderheid van de Eerste Kamer stemde dinsdag in met het opnemen van een speciaal hoofdstuk in het Reglement van Orde, dat een einde maakt aan onduidelijkheid over het inschakelen van familieleden. Alleen de PVV stemde hier tegen.

De NOS schrijft op haar website:

Volgens het nieuwe reglement moet ieder Eerste Kamerlid erop toezien dat zijn ‘andere belangen’ er niet toe leiden dat hij zijn functie op een oneigenlijke manier uitoefent. Ook wordt een bepaling opgenomen over een geschenkenregister. Voortaan moeten leden het opgeven als ze een geschenk van meer dan 50 euro ontvangen. De Tweede Kamer heeft een soortgelijke regel al langer, maar in de senaat ontbrak hij.

NOS: Zoon Faber maakte ook PVV-site Eerste Kamer

Foto: Still uit reportage NOS

Zie ook: PVV-lijsttrekker senaat in opspraak

Geef een reactie

Laatste reacties (30)