58

PVV wilde ‘principes’ overboord gooien om kabinet te dwarsbomen

Eerste Kamerfractie PVV zou tégen strafbaarstelling van illegaliteit stemmen om crisis in kabinet te veroorzaken

In een zwakke poging om het kabinet te laten merken dat de PVV er nog is, heeft de Eerste Kamerfractie van de partij overwogen om tegen de strafbaarstelling van illegaliteit te stemmen. Dat zegt PVV-senator Marcel de Graaff maandag in De Telegraaf. De PVV hoopte dat hierdoor een crisis in het kabinet zou ontstaan. Inmiddels is De Graaff in een tweet teruggekrabbeld. ‘Natuurlijk’ stemt de PVV voor het strafbaar stellen van illegaliteit.

De Graaff maandag in De Telegraaf:

Als tegenstemmen betekent dat er crisis in het kabinet komt, dan stemmen wij tegen. Het is voor ons belangrijker dat het kabinet gestopt wordt, zodat de werkloosheid niet blijft stijgen.

Later in een tweet die meteen werd geretweet door PVV-voorman Geert Wilders:

Het asielbeleid is een heikele kwestie tussen de coalitiepartners VVD en PvdA. De PvdA stemde in met strafbaarstelling van illegaliteit in ruil voor een humaner asielbeleid en het kinderpardon. De PvdA-achterban is echter verdeeld over de maatregel.
De coalitie heeft steun nodig van de oppositie om het asielbeleid door de Senaat te krijgen, maar er is meer keus dan de PVV. Het CDA was in de vorige coalitie voorstander van de strafbaarstelling van illegaal verblijf. CDA-minister Gerd Leers was onder Rutte I verantwoordelijk voor de maatregel. CDA’er Eddy van Hijum, die in de Tweede Kamer het woord voert over asiel, laat weten geen principiële bezwaren te hebben. Dat schrijft de Volkskrant maandag.

Volkskrant: PVV zet principes opzij om kabinet te dwarsbomen

Geef een reactie

Laatste reacties (58)