Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'PVV ziet kunstenaars als profiteurs'

  •  
20-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3236 keer bekeken
  •  
sidp.JPG
Raad voor Cultuur maakt zich zorgen over hoe PVV spreekt over kunst
De Raad voor Cultuur maakt zich zorgen over de manier waarop de PVV spreekt over de betekenis van kunst en de rol van de overheid daarbij. Dit zegt de voorzitter van de raad, Els Swaab, in een gesprek met de Volkskrant.
Swaab stelde in haar nieuwjaarstoespraak dat zij het dedain waarmee het Tweede Kamerlid Bosma, woordvoerder cultuur van de PVV, over kunst spreekt ‘zorgelijk’. Swaab werd onlangs herbenoemd als voorzitter van de Raad voor Cultuur.
‘De PVV vindt dat kunst een luxegoed is, waar de maatschappij als geheel niet aan hoeft bij te dragen. Ieder voor zich moet maar uitmaken of hij er geld aan wil besteden of niet. Als de PVV aan de macht komt, zal kunst een van de eerste slachtoffers zijn. Terwijl kunst een merit good is, een waardevol product voor de samenleving als geheel, net als bijvoorbeeld onderwijs en wetenschappen’, aldus Swaab.
Lees het hele interview in de Volkskrant.
Dinsdag verwoordde PVV-lijsttrekker Sietse Fritsma in Den Haag voor de camera van RTV West vergelijkbare kritiek als zijn Kamer-collega Bosma. De omroep meldt :
De PVV van Geert Wilders vindt dat de gemeente Den Haag miljoenen moet bezuinigen op de kunst- en cultuursector. Dit zegt PVV-kamerlid Fritsma. (…) Volgens Fritsma kan de subsidie voor kunst- en cultuur beter besteed worden aan zaken als ouderenzorg. 
Bekijk bij RTV West ook het video-interview met Fritsma.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.