Laatste update 13 maart 2017, 14:49
87

PVV’ers pislink om protest tijdens Wilders-bezoekje

De grote blonde leider Geert Wilders was zaterdagmiddag in Heerlen om campagne te voeren en zoals gewoonlijk als een bekendheid handen te schudden en een beetje te lachen met zijn achterban. Het bezoek liep een beetje uit de hand toen er uit het niets een tegendemonstratie opdook. De demonstranten zouden van de Internationale Socialisten zijn en scandeerden “Geen man, geen vrouw, geen mens is illegaal”. Dat werd met veel woede en agressie van de PVV-aanhang beantwoord.

Op het filmpje is te zien hoe een kleine groep tegendemonstranten vredig maar luid protesteert tegen de racistische denkbeelden van Wilders over vluchtelingen en moslims. De PVV’ers eromheen duwen de demonstranten en je ziet hoe protestmiddelen worden afgepakt en een man dreigend op een vrouw afloopt.

Het is niet ongebruikelijk dat er bij een vredig tegengeluid agressieve taal en gedrag wordt vertoond door PVV-aanhang. In januari vorig jaar werd een groep feministen hardhandig gearresteerd toen zij tegen Wilders protesteerde in Spijkenisse. Mannen eromheen schreeuwden dingen als ‘stop er een piemel in’ en ‘je wil graag verkracht worden’.

Feministen opgepakt bij tegendemonstratie Wilders

Geef een reactie

Laatste reacties (87)