Laatste update 21:55
48

PVV’ers plannen putsch

Drie PVV’ers in Noord-Holland smeden geheime plannen om een alternatieve partij op te richten. De partij zou een ’democratische PVV’ – DPV geheten – moeten worden. Dat meldt de Telegraaf op basis van een intern document. Geert Wilders zou inmiddels op de hoogte zijn van en zeer ontstemd zijn over de plannen.

De plannen werden gelanceerd nadat de PVV grote verliezen leed bij de Provinciale Staten- en Europese verkiezingen. Ontevredenheid over die uitslag vormt samen met het gebrek aan interne democratie – Geert Wilders is het enige lid – de aanleiding voor de plannen. De Telegraaf citeert het document:

PVV-kiezers bleven thuis uit onvrede over het gebrek aan daadkracht van Wilders… Plat gezegd ’kapen’ we de huidige PVV-achterban door een partij op te richten waar ze wel lid van kunnen worden en waar ze wel een stem hebben… De naam van de lijsttrekker en voorzitter houden we nog geheim zodat we straks met een grote verrassing de coup kunnen plegen.

Joost van Hooff, oud-Statenlid voor de PVV in Noord-Holland, zou betrokken zijn bij de nieuwe groep maar krabbelde snel terug toen de Telegraaf hem om commentaar vroeg:

Ik ken het document en ik ben ook een sterke voorstander van een ledenpartij, maar heb op dit moment geen behoefte om door te zetten… Ik ben en blijf PVV’er. Voor zover dat mogelijk is althans, want de partij kent behalve Wilders geen leden natuurlijk.

Geef een reactie

Laatste reacties (48)