Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Qatar krijgt 48 uur extra

  •  
03-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
9590396024_a7968763f6_z

© cc foto: Juanedc

Qatar krijgt 48 uur extra om een reactie te geven op een lijst met 13 eisen van Saoedi-Arabië en 3 bondgenoten . De deadline werd opgeschoven na een verzoek van de emir van Koeweit, die bemiddelt in het conflict. Het ultimatum liep eigenlijk zondagnacht af.
Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Egypte en Bahrein hebben begin juni de economische en diplomatieke banden met Qatar verbroken. Ze beschuldigen de oliestaat er onder meer van banden te onderhouden met terroristische groeperingen. Twee weken na het verbreken van de banden kwamen ze met een eisenlijst, bestaande uit 13 eisen. Ze willen onder meer dat de regering in Doha minder nauwe diplomatieke betrekkingen onderhoudt met aartsrivaal Iran en nieuwszender Al-Jazeera sluit. Daarnaast moet het schatrijke oliestaatje zijn betrekkingen met Iran op een lager pitje zetten en de banden met terroristische organisaties verbreken. De vier landen dreigen met nieuwe maatregelen, als de eisen niet op tijd worden ingewilligd.
Lees hier meer

Meer over:

qatar, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.