Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Qatar stuurt verkrachte vrouw terug naar Libië

  •  
02-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
eman_300.jpg
Eman al-Obeidy werd door de VN als vluchteling erkend
De vrouw die in maart van dit jaar over de hele wereld bekend werd als slachtoffer van de Libische veiligheidsdiensten, is door Qatar het land uitgezet.
Eman al-Obeidy vluchtte in maart een hotel vol journalisten in en deed haar relaas. Ze vertelde hoe ze was verkracht door leden van de Libische veilgheidsdienst. Tot verbijstering van de journalisten werd ze terwijl de camera’s nog draaiden met geweld afgevoerd door agenten in burger.
Na haar vrijlating werd ze door de leiding van de Libische rebellen in veiligheid gebracht naar Qatar, een land dat de opstandelingen steunt. Daar liet Eman al-Obeidy zich echter kritisch uit over de verzetsbeweging. Dat zou voor Qatar reden geweest zijn haar te deporteren naar Benghazi, een stad die in handen is van de Libische opstandelingen. De vrouw zegt geslagen te zijn door de politie van Qatar.
De vluchtelingenorganisatie van de VN, de UNHCR, is woest over de uitzetting. De vrouw had een officiële vluchtelingenstatus en de organisatie zocht land dat haar veilige opvang wilde bieden.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.