Laatste update 11:04
46

Quebec voert gezondheidsbelasting voor ongevaccineerden in

In de Canadese provincie Québec moeten mensen die zonder medische reden ongevaccineerd zijn, binnenkort een extra gezondheidsbelasting betalen. De overheid werkt aan een nieuwe wet die dat mogelijk maakt. Ongevaccineerden komen onevenredig vaak met coronaklachten in het ziekenhuis terecht, de extra belasting moet een deel van die zorgkosten vergoeden.

Wanneer de nieuwe regeling ingaat en hoe hoog de belasting wordt, is nog niet duidelijk. Wel heeft de regionale premier Francois Legault laten weten dat het om een ‘aanzienlijk’ bedrag gaat. Hij noemt de vaccinweigertaks verdedigbaar, omdat ongevaccineerden ‘een financiële last’ vormen. In Québec is slechts zo’n 12 procent van de bevolking ongevaccineerd, maar die groep bezet ruim 50 procent van de ic-bedden in de provincie.

Québec geldt als een strenge provincie qua coronamaatregelen. Zo geldt er een striktere lockdown dan in overige delen van Canada en geldt er tijden een avondklok. Onlangs kondigde het provinciebestuur aan dat vanaf volgende week alchohol- en cannabisverkoop alleen nog mogelijk is op vertoon van een vaccinatiebewijs.

Bron: HLN

Geef een reactie

Laatste reacties (46)