Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Raad: Joop was terecht kritisch over psycholoog

  •  
30-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
32229744 - 3d man putting a cube in the wrong hole

© cc-foto: John Kenfield https://flic.kr/p/2gtGmc3

De Raad voor de Journalistiek heeft naar aanleiding van een reeks klachten van psycholoog J. te Nijenhuis geoordeeld dat er voldoende aanleiding was om met een kritische blik over deze klager te berichten, dat Joop deugdelijk onderzoek verrichtte en zich in zijn publicatie baseerde op onafhankelijke bronnen.
De analyse die Joop over klager en diens uitlatingen gaf zat volgens de Raad zorgvuldig in elkaar. Wel oordeelt de Raad dat Joop zich met de formulering van de kop “Nederlandse psycholoog trekt opnieuw nazi-wetenschap uit de kast” in combinatie met de intro van het bewuste artikel op de grens begaf. Volgens de Raad is de bewuste typering “een grensgeval”.
Alles afwegend concludeert de Raad dat er uiteindelijk voor de woordkeuze in de kop te weinig grond te vinden was in de inhoud van de Joop publicatie. De kop is daarmee journalistiek niet voldoende zorgvuldig geformuleerd, aldus de Raad.
cc-foto: John Kenfield

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.