Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Raad van Europa: 'Zwitserland, hef verbod minaret op'

  •  
23-06-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
323 keer bekeken
  •  
soldaten300_03.jpg
Europese mensenrechtenorganisatie sprak al eerder bezorgdheid uit over effecten minarettenverbod. Uitspraak niet bindend. Zwitserland nu zelf voorzitter van de Raad 
Zwitserland moet het verbod om nieuwe minaretten te bouwen zo snel mogelijk opheffen omdat het discriminerend is voor moslims en een inbreuk vormt op het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens. Het parlement van de Raad van Europa in Straatsburg heeft dat woensdag uitgesproken. Dat meldt de Pers woensdag.
De Raad van Europa is een mensenrechtenorganisatie waarvan 47 landen lid zijn, waaronder Zwitserland. Zwitserland bekleedt momenteel zelf het roulerend voorzitterschap van de Raad.
De Zwitserse bevolking sprak zich vorig jaar in een bindend referendum uit voor een verbod op de bouw van nieuwe minaretten. De uitspraak van het parlement van de Raad van Europa is overigens niet bindend, zo schrijft  De Pers.
De Raad sprak na het Zwitserse referendum ook al zijn bezorgdheid uit over de mogelijke schadelijke effecten voor de samenleving van een totaal verbod op hoge torens op moskeeën.
Foto:  Minaret van de Mahmud Moskee in Zürich

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.