Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Raadselachtige verdubbeling probleemkinderen

  •  
15-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Jeugd_zorg300.jpg
Aantal kinderen in zware jeugdzorg is in vijf jaar tijd verdubbeld, niemand weet waarom
Het aantal jongeren dat gespecialiseerde jeugdzorg nodig heeft is tussen 2005 en 2010 verdubbeld, zo meldt het NRC Handelsblad vrijdag. Ging het in 2005 nog om 43.593 jongeren, in 2010 steeg dit aantal naar 84.542. Dat blijkt uit het vanochtend gepubliceerde onderzoek ‘Kinderen in Tel 2012’ van het Verwey-Jonker Instituut.
Wat de oorzaak is van de sterke stijging in indicaties is onduidelijk, meldt NRC. Noord-Brabant en Flevoland hebben het hoogste aantal jongeren dat een indicatie voor zware zorg kreeg. De Brabantse gemeente Goirle scoorde met 4,8 procent het hoogst van alle 415 gemeenten.
De overheid wil de jeugdzorg bij de gemeenten onderbrengen in plaats van de provincies. Het onderzoek ‘Kinderen in Tel’ waarschuwt dat geen overhaaste stappen moeten worden gemaakt. “Kinderen mogen niet de dupe worden van deze stelselwijziging.” Het is onbekend of het gaat om kinderen met gedragsproblemen, psychische problemen, criminaliteit of slachtoffers van kindermishandeling.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.