61

Raadsleden Gouda bedreigd door extreem rechts

Identitait Verzet: Wie van plan is voor de komst van een moskee te stemmen, kan rekenen op een eng bezoek aan huis 

Woensdag stemt de gemeenteraad in Goud over de kredieten van de school De Ark. Een instemming betekent dat ook de bouw van een medisch kinderdagverblijf akkoord krijgt, alsook de komst van een nieuwe moskee; El Wahda. De gemeenteraad is erg verdeeld over het onderwerp, het kan zo zijn dat één stem het verschil kan maken. Reden voor leden van de extreem rechtste groep Identitair Verzet om de gemeenteraadsleden te bedreigen: wie van plan is vóór te stemmen, kan op een bezoek aan huis rekenen.

Voorafgaand zullen wij een aantal voorstanders in de raad een huisbezoek brengen om ze tot inkeer te brengen”, valt te lezen op de Facebookpagina.

Het is niet de eerste keer dat er bedreigingen binnenkomen vanwege de mogelijke komst van een gebedsruimte voor moslims. Eerder ontving Johan Weeber, fractievoorzitter van de partij Gouda positief/ Gemeentebelangen ook al dreigmail, verklaart hij tegenover NOS. Webber:

Het is pure intimidatie, maar ze zijn dus aan het verkeerde adres.[…] De burgemeester heeft meteen contact opgenomen met de politie om de betrokken raadsleden te laten beveiligen.

In een poging de extreem rechtse lieden te bedaren, wijst Weeber erop dat de gebedsruimte niet aan veel moslims ruimte biedt. Ook waarschuwt hij dat een tegenstem betekent dat moslims grond van het Rijk kunnen opkopen met als gevolg een nog grotere moskee. Weeber:

We stemmen voor een compromis. Dat betekent dat er naast de scholen een kleine gebedsruimte komt, die plaats biedt aan maximaal 900 mensen op hoogtijdagen. Maar doorgaans zullen het er niet meer zijn dan 150 zijn op vrijdag en nog minder op andere dagen. Juist de tegenstemmers lopen de kans dat er een grote moskee komt met ruimte voor 4500 mensen, want als de school er niet komt, kan het moskeebestuur de grond aankopen van het Rijk.

In een reactie op Facebook schrijft Identitair Verzet nu dat het bezoek aan huis niet als dreigement, maar ‘ludiek’ bedoeld is. “Met een roos en flyer waarin een oproep zou staan tegen te stemmen.”

NOS: Raadsleden Gouda bedreigd om stem voor moskee-complex

Geef een reactie

Laatste reacties (61)