31

Raadslid Heerlen noemt aanklager Jos van Rey ‘kampbeul’, OM doet aangifte

Het Heerlense RPN-raadslid, Christian Petermann heeft de officier van justitie Anja Janssen – die aanklager is in de rechtszaak tegen oud-VVD’er Jos van Rey –  op strafbare wijze beledigd. In een tweet vergeleek hij haar met een nazi-kampbeul. Het landelijk parket in Maastricht is begonnen met een onderzoek. Dat meldt 1Limburg.

Petermann twitterde de belediging op woensdag en voegde eraan toe dat Janssen van hem mocht verongelukken. De burgemeester van Heerlen veroordeelt het standpunt van het raadslid, de gemeente overweegt aangifte te doen en het landelijk parket stelt het volgende:

Het is beneden alle peil, een schoffering van het Openbaar Ministerie en een grove belediging voor de officier van justitie in kwestie

Petermann lijkt donderdag wroeging te tonen voor zijn uitspattingen. In onderstaande tweet verontschuldigt hij zich voor zijn gedrag.

Het raadslid raakte in 2015 eerder in opspraak toen hij tweette over een onderzoek over het ontvangen van steekpenningen en daarbij namen noemde.

cc foto: Hans Houben

Geef een reactie

Laatste reacties (31)