29

Raadslid Leefbaar Rotterdam Tanya Hoogwerf hoog op kieslijst VNL

Tanya Hoogwerf, raadslid Leefbaar Rotterdam staat op nummer vier op de kieslijst van Voor Nederland (VNL). Zij is de enige vrouw die zo hoog op de lijst staat.

Hoogwerf is woordvoerder integratie en volgens VNL een opvallend stevige en inhoudelijke criticus van islamitisch extremisme en het ‘falend’ integratiebeleid. De liefde is wederzijds want ook het raadslid is enthousiast over de partij:

NL is een ‘law and order-partij’. Ze hebben dezelfde mentaliteit als Leefbaar. Het is het rechts-liberale geluid waar ik voor sta.

Eerder raakt Hoogwerf in opspraak omdat zij een PvdA-collega, raadslid Peggy Wijntuin tot twee keer toe mevrouw Simons noemde. Omdat mevrouw Wijntuin, net als Sylvana Simons, Surinaamse wortels heeft (want alle zwarte mensen zijn hetzelfde) en ‘het walgelijke racisme dat af en toe ook in Rotterdam de kop opsteekt’ hekelt.  Wijntuin reageerde op het incident met een opinie die onder andere op Joop stond.

Wie het als zwarte vrouw waagt kanttekeningen te plaatsen bij het onverzoenlijke integratiebeleid van Leefbaar, wordt keihard weggezet als een zeurpiet.

 

Leefbaar Rotterdam zet zwart gemeenteraadslid weg als ‘mevrouw Simons’

Racisme is een gifslang die ontwrichtend werkt

VNL is een beweging van Tweede Kamerleden Louis Bontes en Joram van Klaveren met als lijsttrekker bij de komende verkiezing GeenPeil-initiatiefnemer Jan Roos.

bron: AD

 

Geef een reactie

Laatste reacties (29)