Laatste update 22:56
6

Raadslid PVV stapt op en gaat verder als Forum voor Flevoland

PVV-raadslid Freddy Grin uit Lelystad gaat verder als eenmansfractie onder de naam Forum voor Flevoland. Dit meldt Omroep Flevoland. Grin had het gevoel niet serieus te worden genomen. “Ik zat er als opvulling.” De provinciale fractie bepaalt volgens hem waar het in de raad van Lelystad over moet gaan. Door de stap van Grin gaat de PVV-fractie in de raad van Lelystad terug van drie naar twee zetels.

“Ik krijg onvoldoende de mogelijkheid om mijn mond open te doen over dingen die Lelystad aangaan,” zegt Grin tegen Omroep Flevoland. De provinciale en lokale fracties zouden hem niet genoeg op de hoogte houden over lopende politieke zaken. Het liet bij Grin het gevoel achter dat hij er voor spek en bonen bij zat, of zoals hij het zelf omschrijft: “We kunnen niemand anders krijgen, dan zetten we hem er maar op.” Na de afsplitsing van Grin telt de gemeenteraad van Lelystad nu liefst 16 partijen, op een totaal van 35 raadszetels.

Of de nieuwe naam waaronder hij verder gaat betekent dat hij overstapt naar Forum voor Democratie, is niet duidelijk. Die partij is op dit moment niet vertegenwoordigd in de raad. De partij Forum voor Ouderen telt wel één zetel in de gemeenteraad van Lelystad.

Geef een reactie

Laatste reacties (6)