Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rabbae overweegt opzeggen GroenLinks-lidmaatschap

  •  
04-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
156 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
De voorzitter van het Landelijk Beraad Marokkanen voelt zich niet meer thuis bij zijn partij
Mohamed Rabbae stapt mogelijk op als lid van GroenLinks, meldt de Volkskrant. Reden voor zijn eventuele vertrek is een meningsverschil tussen Rabbae en de Tweede Kamerfractie. Zo is Rabbae van mening dat Geert Wilders overal en ten alle tijde bestreden moet worden, terwijl partijleider Femke Halsema dit liever alleen in de Tweede Kamer doet.
Eerder deze week liet Femke Halsema weten ‘ongemakkelijk’  te worden van het feit dat Rabbae rondom het proces tegen Wilders aangeduid wordt als ‘ GroenLinks-politicus’. Zo twitterde Halsema na een bericht van Rabbae dat de strijd tegen het fascisme is begonnen: ‘Soms word ik wat ongemakkelijk van de toevoeging oud-groenlinkskamerlid: Rabbae doet zijn uitspraken bepaald niet namens ons. #pers’
Rabbae overweegt nu zijn lidmaatschap op te zeggen. Volgens hem treedt Halsema op als beschermheer van Geert Wilders. Volgens Rabbae is de rechtszaal bij uitstek de plek waar Wilders bestreden kan worden:
‘Dat is de plek waar burgers voor zichzelf kunnen opkomen. Nu zegt GroenLinks eigenlijk: hier burger, we hebben wetten gemaakt, maar wie er gebruik van maakt, wordt teruggefloten. Die krijgt te horen: nee, niet doen, let op de vrijheid van meningsuiting.’
cc-foto: Roel Wijnants

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.