169

Rabbi’s (en hun vrouwen) waarschuwen Israeli’s voor niet-joden

Daten met niet-joden leidt tot verstoting en je mag er ook al geen huizen aan verhuren. Bijna helft Israëli's steunt dat laatste.

“We bidden jullie: Date geen niet-joden, werk niet op plekken waar niet-joden komen en vervul er geen dienstplicht mee.” Zo luidt de oproep van dertig echtgenotes van belangrijke rabbi’s in Israël. Met niet-joden wordt vooral gedoeld op Arabische burgers van Israël. Eerder al riepen rabbi’s op aan hen geen huizen te verkopen of te verhuren.

In de brief wordt ook opgeroepen tot een boycot van een supermarkt die zowel joden als niet-jdoen in dienst heeft, schrijft de Israëlische krant Haaretz. De opstellers vrezen wat ze noemen ‘assimilatie’ van joden met andere bevolkingsgroepen.

Uit een opiniepeiling door Israëlische en Palestijnse wetenschappers blijkt dat 44 procent van de joden het verhuur- en verkoopverbod steunt. 48% is tegen.

Het Israëlische parlement behandeld momenteel een wetsvoorstel dat het kleine gemeenten mogelijk moet maken nieuwe inwoners te weigeren als ze ‘sociaal ongeschikt’ zijn.

cc-foto: elibrody

Geef een reactie

Laatste reacties (169)