26

Rabbijnen roepen op tot verbranden iPhone

Smartphones en tablets zouden 'spirituele Holocaust' en aanraking met de 'verderfelijke' buitenwereld veroorzaken.

Rabbijn Haim Kanievsky, een van de meest invloedrijke rabbijnen, heeft orthodoxe Joden opgeroepen om hun iPhones te verbranden. Hij stelt dat de smartphone net zo gevaarlijk is als oorlogswapens.


De oproep van rabbijn Haim Kanievsky verscheen zondag in Yated Ne’eman, de belangrijkste krant voor de ultraorthodoxe gemeenschap in Israël. Kanievsky is al de tweede rabbijn in korte tijd die oproept tot de verbranding van iPhones. De radicale ultraorthodoxe organisatie Eda Haredit verbood al eerder het gebruik van smartphones en tablets van diverse merken vanwege de ‘spirituele Holocaust’ die een ‘aanraking met de verderfelijke buitenwereld’ zouden veroorzaken.

De rabbijnen willen met de iPhoneverbrandingen het gebruik van ‘koosjere mobiele telefoons’ promoten. Met ‘koosjere telefoons’ kan je alleen bellen en geen berichten ontvangen en niet op internet surfen.

Volkskrant: Rabbijnen roepen op tot iPhoneverbranding

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (26)