45

Rabo trekt handen af van ‘verziekt’ wielrennen

VIDEO Persconferentie Rabobank

Rabobank stopt per 31 december met de sponsoring van de professionele wielerploegen, zowel mannen als vrouwen. Dat meldt onder ander het Parool vrijdag. Rabobank is tot dit besluit gekomen na verschijning van het rapport van de dopingautoriteit Usada. Om 14.00 houdt een woordvoerder van de bank een persconferentie.

Get Microsoft Silverlight
Parool:

Bert Bruggink, lid van de raad van bestuur: ‘Het gaat met pijn in het hart, maar voor onze bank is het een onvermijdelijke beslissing. Wij zijn niet meer overtuigd dat de internationale professionele wielerwereld in staat is om een schone en eerlijke sport mogelijk te maken.

‘Ons imago – maar belangrijker, het internationale wielrennen – lijdt onder de nieuwe feiten die de afgelopen weken boven water zijn gekomen. Er is geen vertrouwen in het zelfreinigend vermogen van het wielrennen.’

Rabobank wil Marianne Vos wel blijven steunen, meldt BNR. De wereldkampioene en olympische kampioene op de weg heeft dit van de bank vernomen. “Natuurlijk ben ik daar blij mee, maar ik moet nog wel afwachten hoe het allemaal gaat lopen”, zei Vos tegen de radiozender.

Op Twitter verschijnen veel boze reacties op het besluit van de Rabobank:

Anna van der Breggen: En ineens wordt het vrouwenwielrennen wel gelijk getrokken aan het mannenwielrennen?! #oneerlijk #rabobank

Jeroen Pauw: Als de #rabobank ‘verziekt en geen uitzicht op herstel’ belangrijke argumenten noemt, zullen ze nu ook wel stoppen met bankieren.

Willem Vissers: In je moeilijkste tijden heb je dus niet zoveel aan een bank. Vermoeden opnieuw bevestigd. #Rabobank #wielrennen

Lees ook het opiniestuk van Joost-Jan Kool over Lance Armstrong: Vertwijfeling

Parool: Rabobank stopt met sponsoring wielrennen

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (45)