Laatste update 09:01
58

Racisme en seksisme op Facebook kost studenten plek aan Harvard

De Amerikaanse elite-universiteit Harvard heeft de toelating van zeker tien aankomende studenten weer ingetrokken, nadat ontdekt werd dat die studenten zich schuldig hadden gemaakt aan racisme en seksisme op Facebook.

De “grappig” bedoelde afbeeldingen, zogenaamde memes, werden geplaatst in een besloten groep op het sociale netwerk en gingen onder meer over kindermishandeling, seksueel misbruik en de holocaust. Ook werd een afbeelding geplaatst van een gelyncht Mexicaans kind, met daaronder de tekst “piñata time”, anderen maakten opmerkingen over ‘opgewonden raken’ door het zien van mishandelde kinderen.

Hoewel de inhoud van de groep onzichtbaar is voor het publiek, werden de berichten naar buiten gebracht door studentenkrant The Crimson. Toen bleek dat enkele van de mensen die de berichten hadden geplaatst aanstaande studenten van Harvard zijn. Het bestuur van die universiteit neemt de berichten niet bepaald zachtzinnig op. De afwijzingen van de studenten is permanent. Volgens Harvard, dat studenten niet alleen selecteert op basis van eerder behaalde cijfers, maar ook op persoonlijkheid, zegt niets te maken te willen hebben met jongeren die er deze denkwijze op na houden.

Harvard staat in de Verenigde Staten van oudsher bekend als een van de absolute topuniversiteiten van het land. Ook wereldwijd scoort de instelling hoog: op de wereldranglijst van Times Higher Education scoort Harvard maar liefst een zesde plaats.

Bronnen: Rawstory / De Redactie / cc-foto: Michael Kappel

Geef een reactie

Laatste reacties (58)