Laatste update 14:23
19

Racisme op de tribune bij ADO-Ajax

In het Kyocera stadion speelde ADO Den Haag tegen Ajax. Iedere keer dat Ajacied Riechedly Bazoer aan de bal was, klonk het oorverdovende oerwoudgeluid uit het ADO-vak op. Ondanks de racistische uitingen, ging de wedstrijd gewoon door. Toen de omroeper na de 44e minuut de supporters eindelijk probeerde te vermanen, zetten ze zelfs het bananenlied in. Behalve oerwoudgeluiden en het bananenlied, moest ook de moeder van de voetballer het ontgelden. ‘Bazoer, Bazoer, je moeder is een hoer’, zongen de ADO-aanhangers. Tot grote ontsteltenis van andere supporters, die op onder meer Twitter hun afschuwen uitten.

Behalve een scheidsrechter doof voor het racisme, leek ook voetbalcommentator Arnold Bruggink doof voor hetgeen op de tribunes plaatsvond. Tijdens de rust repte hij met geen woord over het gejoel van de ADO-aanhangers. Pas nadien op Twitter maakte hij een ‘statement’. Te laat, zo vinden velen, die hem verwijten er op tv niets over gezegd te hebben.

In een reactie zegt Brugging de geluiden eerder niet gehoord te hebben.
De verantwoordelijkheid voor het stilleggen van duels ligt overigens sinds 2005 bij de thuisclubs. Scheidsrechters mogen bij spreekkoren de wedstrijd wel staken.

Geef een reactie

Laatste reacties (19)