Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Racisme rel in Frans nationaal elftal

  •  
30-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
248 keer bekeken
  •  
bleus_300.jpg
Technisch directeur hanteerde 'zwarten quotum'
De technisch directeur François Blaquart van de Franse voetbalbond FFF is per direct op non-actief gesteld wegens racisme. De nieuwssite Médiapart onthulde dat Blaquart een geheim plan had om het Franse elftal ‘Franser’ te maken: hij weerde Franse voetballers met Afrikaanse roots.
Zwarte Afrikanen en arabieren waren slechts mondjesmaat welkom in het Franse elftal dat weer een ‘blanke’ uitstraling moest krijgen, meldt Mediapart
Het AD schrijft:
Op 8 november had de FFF in het grootste geheim de discriminerende en racistische quota opgesteld. Volgens de nieuwssite, die donderdag met het bericht naar buiten kwam, zouden meerdere bestuursleden van de technische directie van de voetbalbond de officieuze quota hebben goedgekeurd.
Blaquart heeft inmiddels excuses aangeboden en ontkent racistische motieven. Dubbele nationaliteit en racisme zijn al langer een controversieel onderwerpen in het Franse voetbal. Een aantal spelers met een dubbele natonaliteit heeft er voor gekozen in internationale competities niet voor Frankrijk maar voor hun tweede land uit te komen. Dat zou kwaad bloed gezet hebben.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.