43

Door racisten belaagde Hilversumse nu zelf vervolgd door OM

De door racistische mannen belaagde en weggetreiterde Hilversumse onderneemster Gilly Emanuels wordt door het Openbaar Ministerie vervolgd wegens mishandeling. Dat meldt de NOS. Een van de daders, een 18-jarige man die zelf ook vervolgd wordt, deed op zijn beurt aangifte tegen Emanuels.

Het terroriseren van Emanuels werd vorig jaar breed uitgemeten in de media. Op filmbeelden is te zien hoe de mannen haar onder meer ‘kankernegerin’ noemen en haar lastigvallen. Het was niet de eerste aanval op Emmanuels. Behalve de vele racistische scheldpartijen waren ook de ruiten van haar winkel al ingegooid en was er een Surinaamse vlag met poep besmeurd en op de stoep achtergelaten. Op de videobeelden van vorig jaar zomer is te zien hoe Emanuels de mannen met een stok op afstand probeert te houden.

Hoewel Emanuels niet alleen stond in haar aanklacht tegenover de mannen, volgens buurtbewoners al jarenlang een bekend en genegeerd probleem, wilde de officier van justitie in eerste instantie een mediator inzetten tussen de onderneemster en de mannen. Dat mislukte, waardoor het OM nu beide aangiften strafrechtelijk heeft beoordeeld.

Emanuels laat weten sprakeloos te zijn: ‘Ik wil juist rust met mijn gezien. Dit is een moeilijke periode. Blijkbaar is dit wat het OM gaat doen. Ik moet dit even laten bezinken.’

Afgelopen weekend werd bekend dat Emanuels haar ijssalon en Surinaamse toko definitief sluit vanwege het aanhoudende racistische geweld. Op Facebook schreef ze: ‘Ik heb geprobeerd om de draad weer op te pakken en door te gaan, maar het mocht niet baten.’

Geef een reactie

Laatste reacties (43)