35

Racisten boos om ‘Indiase’ Miss America

Xenofobische tweets na verkiezing eerste Miss van Indiase afkomst... Zelfs verband gelegd met 9/11... Miss America staat boven kritiek...

Na de protesten tegen de Miss World verkiezingen in Indonesië, liggen nu de Miss-verkiezingen in de VS onder vuur. Maar dit keer komt de kritiek niet van fundamentalistische moslims die geen vrouw in bikini willen zien, dit keer loopt xenofobisch Amerika te hoop. Niet tegen de bikini’s, maar tegen de keuze voor de winnares, de eerste Miss van Indiase afkomst.


De kersverse Miss, Nina Davuluri, mag dan Indiase roots hebben, ze is ‘gewoon’ geboren in Syracuse, New York. Ze is arts in opleiding en gaat haar prijzengeld, 50.000 dollar, gebruiken om haar studie te betalen. Ze toonde zich trots de eerste Miss van Indiase komaf te zijn.

Ik ben blij dat de organisatie diversiteit omarmt. Ik ben dankbaar dat er nu kinderen zitten te kijken die eindelijk een Miss America zien die op hen lijkt.”

Maar op de sociale media was het racistische commentaar niet van de lucht. Drie reacties op Twitter:

Als je Miss America bent, dan moet je Amerikaan zijn.”
“Wanneer wordt een blanke vrouw eens Miss America?”
“Ze hebben een moslim gekozen tot Miss America. Obama zal blij zijn. Misschien had hij ook een stem.”

En daar bleef het niet bij. Haar verkiezing werd door sommigen zelfs gelinkt aan de aanslagen van 9/11, wat weer heftige reacties veroorzaakte op Twitter.

Miss America zelf liet zich niet van de wijs brengen door al het gescheld:

Ik moet daarboven staan. Ik heb mezelf altijd als eerste gezien als Amerikaanse.

CNN: Miss America crowns 1st winner of Indian descent; racist tweets flow

Geef een reactie

Laatste reacties (35)