Laatste update 19:32
19

Racisten steken islamitische arts neer in Groot-Brittannië

In Groot-Brittannië is een islamitische man neergestoken terwijl de daders anti-islamitische teksten naar hem riepen. Dat meldt de BBC. Het slachtoffer, een chirurg, werd aangevallen in een voorstand van Manchester, net buiten de moskee waar hij bestuurslid is en geregeld de gebedsdiensten verzorgt.

Volgens de politie was de arts op weg naar de moskee toen de twee mannen de straat overstaken. Kort daarop voelde hij een pijnscheut in zijn nek. Het slachtoffer wist aan zijn belagers te ontkomen en de moskee in te vluchten, waar hij zelf de hulpdiensten belde.

De daders, 54 en 32 jaar oud, konden na de aanslag worden aangehouden. De politie behandelt de zaak als een haatmisdrijf en is nog op zoek naar meer getuigen. Het slachtoffer is aan zijn verwondingen behandeld en is alweer thuis.

De neergestoken arts verleende eerder dit jaar als vrijwilliger medische bijstand aan slachtoffers van de aanslag op de Manchester Arena. Het slachtoffer zegt de dader te vergeven en hem niet te zien als een vertegenwoordiger van waar Groot-Brittannië voor staat. Wel wijst hij er op dat mede door de terreuraanslagen de agressie tegen moslims toeneemt en dat die ontwikkeling niet genegeerd moet worden.

Beeld: Maps

Geef een reactie

Laatste reacties (19)