Laatste update 10:09
65

Racistische Airbnb-host krijgt boete nadat zij Aziatische gast weigert

Een racistische Airbnb-verhuurder in de Amerikaanse staat Californië moet een boete van 5.000 dollar betalen, en verplicht een cursus over Aziatisch-Amerikaanse relaties volgen. Ze is hiertoe veroordeeld nadat ze de reservering van de 26-jarige Dyne Suh annuleerde vanwege racistische motieven, vlak voordat zij zou arriveren.

“Dat ene woord zegt alles. Aziatisch”, stuurde Tami Barker uit Big Bear aan Dyne. “Ik zou nog niet aan jou verhuren als je de laatste persoon op aarde was.” Later voegde ze daaraan toe: “Ik laat me in dit land niet door buitenlanders vertellen wat ik moet doen. Dit is waarom we Trump hebben”.

Suh nam vervolgens contact op met Airbnb en diende een klacht in, aldus The Guardian. De verhuursite verwijderde de discriminerende verhuurder van het platform en stuurde de klacht door naar belangenorganisatie Department of Fair Employment and Housing (DFEH). DFEH deed onderzoek, en kwam tot de conclusie dat Barker fout zat. Ze krijgt een boete, moet verplicht een cursus volgen.

“Het steekt dat dit gebeurt terwijl ik al 23 jaar in de Verenigde Staten woon”, zei Suh in een verklaring. “Het maakt niet uit hoe goed ik anderen behandel. Als je Aziatisch bent, ben je minder dan een ander. Mensen kunnen je als vuil behandelen.” Volgens haar advocaat heeft Barker heeft spijt van haar woorden en de annulering.

Het is de eerste keer dat een Amerikaanse Airbnb host op deze manier is gestraft voor discriminatie. Uit onderzoek is gebleken dat discriminatie bij het goedkeuren van boekingsverzoeken regelmatig voorkomt op de verhuur-app.

Zie hieronder de eerste reactie van Dyne Suh nadat ze te horen kreeg dat ze niet welkom was in het appartement.

Bron: DeMorgen, The Guardian

Geef een reactie

Laatste reacties (65)