Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Racistische email was 'interne grap'

  •  
28-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
193 keer bekeken
  •  
jef_02.jpg
Eigenaar elektronicazaak: 'racisme of zoiets is niet aan de orde en daarvoor hoeft het bedrijf zich ook niet te excuseren'
De racistische mail over de stagesollicitant Jeffrey Koorndijk, die per ongeluk naar hem werd doorgestuurd, zou bedoeld zijn als een ‘interne grap’. Dat heeft de eigenaar van de elektronicazaak, aan wie de mail gericht was, laten weten via zijn woordvoerder.
Volgens de eigenaar werd hij afgewezen om zijn gebrek aan ervaring:
Zijn huidskleur heeft daar helemaal niks mee te maken, hij was met elke huidskleur afgewezen. Er is excuus gemaakt voor de inhoud van de mail en voor de manier waarop die bij hem terecht is gekomen. Maar racisme of zoiets is niet aan de orde en daarvoor hoeft het bedrijf zich dus ook niet te excuseren.
De gewraakte email: De werknemer die mail verzond is op non-actief gesteld, maar heeft volgens de eigenaar geen ‘racistische achtergrond’. Jeffrey Koorndijk heeft ondertussen aangifte gedaan.
RTEmagicC_mail_01.jpg
Cc-foto: screenshot Hart van Nederland

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.