Laatste update 16:57
27

Racistische Facebookpagina offline gehaald na juichen om overlijden jongen

Schermafbeelding 2016-08-03 om 16.36.24De Facebookpagina waar na het overlijden van de 15-jarige Marokkaanse Genkenaar racistische reacties op werden gepubliceerd, is uit de lucht gehaald. Dat meldt onder meer De Standaard. Het bewuste bericht werd gisteren al offline gehaald, nu is de hele pagina van de Vlaamse Verdedigings Liga offline.

Justitie in België heeft aangekondigd te onderzoeken in hoeverre de gedane uitspraken nog juridische gevolgen zullen hebben. De organisatie moet wellicht nog dit jaar voor de rechter verschijnen. Eerder had het Gelijkekansencentrum Unia al een klacht ingediend voor het aanzetten tot haat en het verspreiden van racistische boodschappen, daar worden de reacties op het overlijden van het 15-jarige jongetje nu aan toegevoegd.

De Vlaamse krant De Morgen pakte woensdag uit. De hele voorpagina werd ingeruimd met de racistische reacties. De krant kopt: “Racisme zonder schaamte.” Chef nieuws, Koen Vidal, legt uit waarom de krant voor deze toch wel opmerkelijke voorpagina heeft gekozen:

Deze jongen is onder dramatische omstandigheden verongelukt. De reacties daarop waren toch wel bijzonder grof. We hadden het gevoel dat er een rode lijn was overschreden […] Je voelt dat de gepolariseerde sfeer toeneemt. Niet alleen in België trouwens.

 

Walgelijk: racisten juichen om overlijden 15-jarige Marokkaanse-Genkenaar

Geef een reactie

Laatste reacties (27)