Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Racistische Facebookpagina offline gehaald na juichen om overlijden jongen

  •  
03-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
88 keer bekeken
  •  
racisme2
De Facebookpagina waar na het overlijden van de 15-jarige Marokkaanse Genkenaar racistische reacties op werden gepubliceerd, is uit de lucht gehaald. Dat meldt onder meer De Standaard. Het bewuste bericht werd gisteren al offline gehaald, nu is de hele pagina van de Vlaamse Verdedigings Liga offline.
Schermafbeelding-2016-08-03-om-16.36.24-1
Justitie in België heeft aangekondigd te onderzoeken in hoeverre de gedane uitspraken nog juridische gevolgen zullen hebben. De organisatie moet wellicht nog dit jaar voor de rechter verschijnen. Eerder had het Gelijkekansencentrum Unia al een klacht ingediend voor het aanzetten tot haat en het verspreiden van racistische boodschappen, daar worden de reacties op het overlijden van het 15-jarige jongetje nu aan toegevoegd.
De Vlaamse krant De Morgen pakte woensdag uit. De hele voorpagina werd ingeruimd met de racistische reacties. De krant kopt: “Racisme zonder schaamte.” Chef nieuws, Koen Vidal, legt uit waarom de krant voor deze toch wel opmerkelijke voorpagina heeft gekozen:
"Deze jongen is onder dramatische omstandigheden verongelukt. De reacties daarop waren toch wel bijzonder grof. We hadden het gevoel dat er een rode lijn was overschreden […] Je voelt dat de gepolariseerde sfeer toeneemt. Niet alleen in België trouwens."
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.